Balogh Roland neve a Mestercukrász és a Séfek Séfe című műsorból sokak számára ismerős lehet. A jelenleg a Hilton Garden Inn Debrecen City Center séfjeként dolgozó fiatalember a Szent Péter és Pál Gyermekvédelmi Központ lakásotthonainak lakóit hívta meg egy élménysütésre: ünnepi finomság, mézeskalács készült a séf és a gyerekek kezei között.
Nyíracsádról, Debrecenből, Berettyóújfaluból és Téglásról 15 gyerek és fiatal érkezett a séf meghívására. A mézeskalácstészta már készen várta őket, de a nyújtásból, formázásból és díszítésből ők is kivették a részüket. A legbátrabbaknak a kisebbek bizonyultak, akik nagy elhivatottsággal és összpontosítással, de mosollyal az arcukon fogták munkára a sodrófát és válogattak a kiszúrók közül. Csillag, fenyő, Mézi, szív és csengő is készült. Külön öröm volt látni, ahogyan a kicsik serénykedése után szép lassan feloldódtak az idősebbek is. A munka utolsó fázisánál sűrűn hullottak a mézeskalácsokra a különböző cukordíszek.
Balogh Roland a program után elárulta: régóta dédelgetett tervét sikerült most megvalósítani. A kicsik számára elsősorban élményt akart szerezni egy közös főzéssel, a nagyobbak, pályaválasztás előtt állók számára pedig a szakmáját szerette volna megmutatni. Az elmúlt években sokfelé megfordult az országban, most viszont ismét otthon van, s úgy gondolja: mindenkinek van lehetősége jót cselekedni a maga módján és helyén.
Balogh Rolandnak ez úton is köszönjük a lehetőséget, munkatársának, Mátrai Pál szakácsnak pedig a sütésben nyújtott segítséget.
Az élménysütésről a Debreceni Hírportálon is beszámoltak. A tudósítás IDE kattintva elérhető.